Az életem a média befogadás tekintetében eléggé hullámzóan alakul, ebből következik, hogy a mostani helyzet miatt épp egy völgyben van!

Amikor ezek a „völgyek” kerülnek előtérbe, előszeretettel vásárlok könyveket és rakom szét a házban a főbb tartózkodási helyeimen! (Pl.: ahol a gyereket altatom, a hálószobában, stb…)

Amikor még volt befogadóképességem a média szennyére, észrevettem egy könyvhirdetést. A szóban forgó könyv fő témája a hazugság, annak észrevétele és kiszűrése! Már az előszóban elkeserítő adatok vannak arról, hogy napi szinten mennyi kisebb-nagyobb hazugságot adunk vagy kapunk!

Elhatároztam hát, hogy őszintén kiírom magamból, ami már-már hetek óta nyomaszt és megmutatom nektek, hogy mi mivel igyekszünk megelőzni a felesleges személyes találkozást úgy, hogy a tőlünk megszokott módon tudjunk mégis kiszolgálni titeket!

Ez a tavasz igen változatos. Ez érezhető a klíma piacon is, de nem mondhatnám, hogy főként ez a visszaesés oka.

Ez a minimális visszaesés a beszállító adatain is jelentkezik, ennek okán gondolom, hogy nem csak az időjárás, hanem a jelenleg tomboló COVID-19 (koronavírus) is szerepet játszik benne!

A villanyszerelésnél nem tapasztalunk szinte semmilyen visszaesést, ezért ott nem lenne okom félelemre! Viszont a klímás piaci spekulációim más formában, de sajnos igazolást nyerni látszanak!

Már kaptunk megkereséseket (hirdetés nélkül), hogy jönnének hozzánk dolgozni az építőipar addigi résztvevőinél alkalmazott srácok! Tehát elindult a gyalulás, ami miatt tényleg a szakemberek fognak megbecsült pozícióba kerülni!

Ez félig pozitív hozadék, mert így legalább az alkalmazottak értékelni fogják a jól fizető munkahelyeiket, a vezetőségnek pedig lehetősége lesz minden tekintetben értékelni a tényleg jó munkavállalókat és nem kell görcsösen keresgélniük!

Viszont a képzettség nélkül sokat kereső réteg meglátásom és feltételezésem szerint leépítésre kerül! Sőt ha sokáig kitart a jelenlegi állapot, az ilyen munkanélküli emberek száma megsokasodhat!

Lássuk be, sok esetben nem a pénzügyileg megfontolt emberekről beszélünk, akik most igen túlfizetett pozíciókat töltenek be, ezért ennek a rétegnek az eltűnése nagyon komoly hatással lehet a gazdaságra (rossz) és a kivitelezés minőségére (jó).

Eltűnhet a „jól van az úgy” meg az „ahhoz értek a legjobban”!

Viszont ezzel együtt eltűnik az üzletekből pont az a bevétel, amiből alkalmazhatnánk a nagyon jó, a magas fizetését megérdemlő szakembereket!

Ha nem tudjuk itthon alkalmazni őket, hát máshol kell szerencsét próbálni, hiszen rengeteg ilyen embernek hatalmas hitelek vannak a nyakában, többek között az ingatlanpiaci lufi okán.

Ennél a rémképemnél is jobban zavar, hogy semmi biztosat nem tudok:

Meddig fog tartani?
Mennyi munka gyűlik fel addig?
Tudom-e finanszírozni a srácaim megélhetését ez idő alatt?

Elképzelni se tudom, hogy mondjuk fél év múlva egy hellyel-közzel új csapattal kelljen újra indulnunk!

Ilyen hosszú idő alatt, támogatás és/vagy bevétel nélkül, az újonnan alakult még nem elég erős cégek szinte biztosan teljesen tönkremennek, ezért a garanciális hibák is átkerülnek a válságot túlélőkhöz!

Ahol szerintem mindenki, köztük mi is, a saját régi és új ügyfeleinkkel fogunk elsősorban foglalkozni, nem pedig egy másik cég által telepített berendezés akármilyen jellegű javításával. Ebből nekem az rajzolódik ki, hogy a várólista elkezd nőni (nagyon)!

Szóval a mostani, jut is, marad is, piacnak véleményem szerint vége lehet! Ezzel együtt sokkal kevesebb lesz az új berendezést vásárló személy, tekintve, hogy eltűnhet a felvásárlóréteg vagy az említett réteget tápláló vásárlók egy része!

Mi szerencsés helyzetben vagyunk! Az eddig felvett munkáink jelen álláspontom szerint, bőven át kell lendítsenek minket a jelenlegi felállásunkban, az elemzők szerint 2008-ast felül múló válságon, mégis aggódom a végkimenetelt illetően!

Ezért és a fertőzésveszély együttes hatására, most először mentem szembe a saját meggyőződésemmel, és létrehozunk mindkét oldalunkon egy saját tervezésű ajánlatkérőt, amivel tájékoztató ajánlatokat tudunk kiküldeni személyes felmérés nélkül, így is igyekezve csökkenteni a felesleges személyes találkozók számát!

Fontos!!! A dokumentumban szereplő adatok alapján nem rendelhető meg a kivitelezés, de legalább tájékozódni tudtok a várható kivitelezési árainkról, mindezt teljesen díjtalanul!

A dokumentummal a helyszíni felmérést tudjátok megrendelni, ami így is díjtalan marad!

Tájékoztató jellegű árajánlatkérés

Tájékoztató jellegű árajánlatkérés

Kis írásom közben, mellettem Goran Bregovic – Mesecina című szerzeménye halkan kúszik be a fülembe! Nagyon szórakoztató kis zene, bár nem tudom, hogy miről szól! Javaslom mindenkinek!

Vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Üdv: MJ