Nincs is szebb látvány annál mint amikor a klímánk kánikulában a kondenzvíz elvezetésén keresztül ellentmondást nem tűrve száműzi a párát a mi komfortos légterünkből ezzel hűtve a környezetünket!

Ne de mi van akkor ha ez a kondenzvíz belül a falunkon gyönyörű vonalat húzva távozik a beltéri egységünkből?

Na ennek szakmailag (mint mindennek) 1000 oka lehet úgyhogy induljunk neki a tapasztalatunk szerint leggyakrabban előforduló dolognak.
Egy enyhe kitérőt azért mégis teszünk:

Ha kis rafkós ezzel együtt előrelátó voltál és tőlünk vettél egy rendes Gree LomoPlusz (Amber, ComfortX, U-Crown, stb…) klímát akkor a szakmai okok nagyrésze ki is szűrhető mert a baj bekövetkezése előtt a berendezésünk jelezni fogja egyértelműen mi a fityfene is van vele!
Mi is okozza a bent jelentkező kondenzvíz folyást?

Leggyakrabban pókocska….

De tényleg, a kondenzvíz elvezető cső tisztaság vonzza a kis rovart (ez nem azt jelenti, hogy bemászik rajta keresztül a házba) ezért beszővi azt belülről. (Tudtad, hogy a pókok fonala nagyobb szakítószilárdsággal bír mint az acél?)

Ez a kis fonal elég is ahhoz, hogy visszatartson egy kisebb vízoszlopot! Mondjuk éppen akkorát mint a kondenzvíz elveztő csövünk!
Összefoglalva a leggyakoribb ok a kis rovarok okozta tömítés!
Második ok amit persze TE (az olvasóm) biztosan nem követtél el!!!
Ha nincs rendszeresen tisztítva a klíma….

A berendezésekben lévő szűrő ha nem csal az emlékezetem EU1 (régebbi G1) besorolású ami azt jelenti, hogy csak a durva szabad szemmel is látható szennyeződést képes megszűrni! Az ennél kisebbek mind mind a berendezés belsejében ragadnak és dugítják a rendszert.

Az első okozó sajnos a tisztítástól függetlenül is előfordulhat de legalább a második kizárható! A második pedig csak rajtad múlik!

Remélem ezzel is tudtam neked kicsit segíteni, de ha nem vagy elég magabiztos keress minket az elérhetőségeinken!

Üdv:
MJ