Sosem gondoltam, hogy valaha oda jutok, hogy a saját honlapomon egy blogot kezdek írni pláne, hogy elsődlegesen ÓE-s végzetséggel klímákról! Aki olvasott már tőlem néhány sort az tudja, hogy szeretem a magam sajátos-, olykor humoros módján fogalmazva leírni a mondandóm! (Ez utóbbiért előre is elnézést kérek!)

Ezúttal a klíma tisztítását írnám le a mi szemszögünkből!

Miért kell?

Sok oldalon olvastam (természetesen lehelletnyit diszkrétebb megfogalmazásbán), hogy azért mert ha nem teszed meg még a családfádban is kárt tesz!

Ez marhaság! Nem egy biológiai fegyvert vásároltál csak egy klímát!

Viszont mint minden hülyeségnek ennek is van alapja!

Maradjunk egy sima lakossági split klímánál. Amennyiben ez rendesen van telepítve akkor a beltéri egység (fehér izé ami pittyeg) semmilyen kapcsolatban nincs a kültéri levegővel (ha nyitva van ablak ajtó tudom, hogy van) tehát csak is és kizárólag a beltérben lévő levegőt mozgatja!

Mivel halandók vagyunk ezért szellőztetünk, jövünk-megyünk így a port amit kavarunk és beeresztünk azt a berendezésünk is érezni fogja! Természtesen ebben a felkeveredett porban van bőven baktérium ami kellemetlen szagokat, rossz közérzetet ritkább esetben légúti megbetegedést okozhat!

Aztán ha ez nem meggyőző akkor majd ez:

A GYÁRTÓ ELŐÍRJA A TISZTÍTÁST (nem karbantartást arról majd egy kövi írásban beszélek)!!!!

Ha nem csinálod és nálam keményebb az eladó simán beközli, hogy tépd szét a garancia leveledet és ez támadhatatlan dolog!

Mikor csináltasd:

Persze, hogy akkor amikor eszedbe jut, de mégis nézzük kicsit meg szakmai szemmel.

Minden baci más és más így van amelyik a hűvösebb van amelyik a melegebb környezetet szereti! Ha a klíma fűtés -re is használva van az otthonodban (ahogy azt illik) akkor mindenképpen meg kell csináltatni a tisztítást a fűtési szezon megkezdése előtt is. (Amúgy is van értelme legalább, hogy átnézesd egy szakemberrel mert tudni fogod mi vár rád jövőre! Nyilván klímatechnikai szempontból mert jósolni mi sajnos nem tudunk!)

Mivel főként hűtésre használjuk egyelőre ezeket a csodákat ezért nyilván a második (vagy első, ahogy tetszik) tisztítást célszerű ezen szezon megkezdése előtt elvégeztetni!

Ez egyben egy felülvizsgálat is ami sok mindenben jól jöhet!

Ha eszedbe jut szezon előtt az igencsak szerencsés helyzet és ne habozz karbantartást igényelni mert legalább biztos lehetsz benne, hogy az első indításkor már tiszta! Ha belecsúszol a szezonba valószínűleg kicsit várnod kell de semmiképpen ne spórolj ezen!

Ennyit érdemel az a berendezés ami a kényelmedért dolgozik!

Persze, hogy felkérhetsz minket is a berendezésed tisztítására:

real-group.hu/karbantartas-igenylese/

vorosvarklima.hu/karbantartas-igenyles/

Köszönöm, hogy végigfutottad ezt a pár sort és remélem találtál benne néhány hasznos infót!

Üdv:

MJ