A tavasz illatára amolyan 90-es évek stílusában, mint a fecskék rajba verődve gyűlni kezdenek a klíma telepítő és eladó „szakemberek”. A referencia képeiket (tényleg annak szánják, mert ez az album neve) én személy szerint inkább titkolnám mint mutogatnám de Te mint gyanútlan vevő úgyis csak a kültérit látod.

Erre alapozva a klímás piac dementorai (akik a félelmedből táplálkoznak) jól megijesztenek a nyárral, te pedig naiv kisgyermekként megveszed tőlük a rengeteg semmilyen háttérrel nem rendelkező sarat, amit ők klímának neveznek.

Újabban nagyon működő trükk, hogy azt mondják Gree kompresszorral van szerelve szóval olyan, mint a Gree, de dehogy olyan!

A Lamborghini is a Volkswagen konszern tagja, de attól még egy Golf soha nem lesz Aventador (elnézést a hasonlatér attól, aki nem érti).

Na de nézzük mik is ezek a csodák, amik a jó áraikkal kecsegtetnek és majdnem Gree-k.

Mostanában szoktam hallani egy márkáról aminek a neve alapján először azt hittem valami új típusú gumicsizmáról beszélnek vagy mondjuk egy új típusú traktorról, de semmiképpen nem klímáról! Amikor rákérdeztem a terméktámogatásra a beszélgetés elakadt a prospektusoknál.

Kérdezem én kis naiv:

  • ha egy nagykereskedőnek ezt a szolgáltatást kínálja, mit kínálhat a végfelhasználónak egy garanciális ügyintézésnél?
  • ha majdnem Gree akkor miért nem a Gree hivatalos beszállítója hozza be az országba, mint mondjuk a Syen berendezéseket?

Biztos én vagyok kukacos, de ezek a kérdések engem eléggé foglalkoztatnának, ha végfelhasználó lennék!

Aztán a nagy hajtásban előkerült még egy gyöngyszem.

A kérdések ugyanazok voltak és a válaszok is.

Mondjuk itt már legalább pulóverre vagy egy sport órára gondoltam! Itt se a klíma volt, ami először lebegett a lelki szemeim előtt.

Rákerestem hát nehogy már tudatlan legyek a kérdésben!

Elsőre feljött egy kép rajta egy bélyeggel, amin a következő állt: okos döntés

„Jól” döntöttél, mert gazdagítod azt a kis játék klímaszerelőt, aki eladta neked, hiszen nincs önbizalma jót árulni (sajnos), és jól döntöttél, mert valószínűleg 2 év múlva már nem is lesz elérhető a magyar piacon a termék, ezért nem kell gondolkodnod a klíma javításán (mert csere lesz).

Ezeknek a csodamarketinges berendezéseknek a listája iszonyat hosszúra nyúlik!

Fontos elmondanom, hogy ezek a berendezések nem feltétlenül rosszak, de veszélyesek a pénztárcátokra nézve mindaddig ameddig egy másik brand jó hírét használva próbálják meg értékesíteni őket!

Fiuk – Lányok ezek a klímapiac mérgei. Ne vásároljatok ész nélkül csak mert melegetek van! Vigyázzatok a nehezen megszerzett pénzetekre, mert ilyen esetekben a drágább berendezés lesz az olcsóbb.

Dönts jól, mert a kényelmed a tét!

Üdv: MJ