Sokszor amikor egy-egy bejárás alkalmával beszélgetek az ügyfeleinkkel és rákanyarodunk a gépválasztásra felmerül bennük a kérdés:

Miért épp a Gree?

Ez teljesen a saját gondolataim és tapasztalataim megfogalmazása és senkit nem szándékom megsérteni vele!

Elindulok az én pályám elejéről:

2013.01-hó:

Egy akkoriban még jónak titulált klímás cég értékesítési és menedzsment vezetői állását kaptam meg. (Ez nagyban köszönhető volt az akkori főnököm jóindulatának mert frissen végzett egyetemistaként Ő volt hajlandó rám időt, energiát és pénzt áldozni!) Ennél a cégnél eldöntött volt, hogy mi csak is a piac legjobbnak titulált gépeivel foglalkozunk!

2013-ban ennek a legjobb gépekkel foglalkozó beszállítónak a 3-ik legnagyobb partnerei lettünk! Ezek a berendezések nagyon profin működnek, halkak, szépek de mint minden romlandóak és itt jön a fekete leves!

2014 év végétől az elveink ütközése miatt elváltak útjaim akkori mentoromtól és megalapítottam a ReálGroup-ot ahol nem is sejtettem mi vár rám a majdani klímás piacon!

Szóval elromlott egy a csúcsgépek közül, ahol kicsit kérleltem a beszállítót, hogy ugyan mondjon már valamit mi tévők legyünk! Megjelentek a saját szakemberek, mértek, teszteltek és a végén a tudtomon kívül garancia időn belül vetettek egy új berendezést az ügyfelemmel. Ez nem is fájt volna ha megállapítják egyértelműen a hibát de ez nem történt meg! (Mondanom se kell, hogy az új berendezés néhány hónapra rá lehasalt!)

Ezen a ponton kerestem meg a Gree-t ahol új barátra leltem a kapcsolattartónk személyében! Mint minden gép ez is szép, halk és romlékony de amikor elromlik és mi megállapítjuk az esetleges komoly hibát a Gree nem cicizik, hanem küld egy új berendezést természetesen a garancia időn belül a tisztítások meglétekor ingyen!

Aha, én se hittem el elsőre mert egy-egy alkatrészt cserélni napok is lehetnek egy kültérit cserélni pedig 1-2 óra! Nektek se mindegy meg nekünk se mert mikor pucsít ki a masina? Hát persze, hogy a szezon kellős közepén!

Hiába van valaminek nagy neve ha nincs mögötte tartalom, olyan mint egy lufi!

Aztán egyik kedves ügyfelem keresett meg egy meglévő gép kapcsán ismét egy csúcsmárka (ezúttal egy másik) aminek ugyszintén nem írom a nevét azért mert nem a lehúzás az írásom lényege, hanem a piacon lévő „A” legjobb klímabeszállító kiemelés!

Ezt csak röviden kb. 400.000,- Ft elköltése után a profik felhúzták a vállukat és azt mondták nem tudják mi a baj vegyünk még egy panelt a ketyeréhez! Jelen piacon a nálunk lévő legjobb gép is megvásárolható ennyiből! (Ugye egyértelmű, hogy ez az ő termékpalettájuk középkategóriás berendezése volt!?)

Összefoglalva:

Lakossági szempontból óriás különbségek nincsenek az egyes split klímák között csak a háttérszolgáltatásban, és ha mi a legjobb hátteret kapjuk a világ jelenleg legtöbbet gyártott és leginkább eladott berendezésének beszállítójától, akkor ezt a szolgáltatást tudjuk nektek átadni! Tanuljatok a mi kárunkon!

Mielőtt megtaláltam magunknak a Gree-t, még volt pár érdekes tapasztalásom de azokat személyesen mesélném el egy felmérés alkalmával!

Felmérés: (reálgroup és vörösvárklíma link)

Üdv:

MJ