A múlt héten a kis családommal volt szerencsém elmenni kicsit pihenni. Fontos szabály ilyenkor nálunk, hogy amennyire csak lehet, kizárjuk a médiát és a telekommunikációs eszközök használatát is igencsak kordában tartjuk!

Csütörtökön a wellness bárjában arra lettem figyelmes, hogy a felszolgálók kék gumikesztyűben szedegetik a poharakat és fertőtlenítik a székeket.

Nyilván tudtuk, hogy a koronavírus áll az egész hátterében, de hazaérve és kicsit belemélyülve a dolgokba tapasztaltuk az igazi súlyát a helyzetnek!

Nyilván olvastuk ezt is azt is, akárcsak ti, akik keresgéltek a témában.

Nem szeretnénk egyik tábor mellett sem állást foglalni ez az írásom most nem erről szól, hanem sokkal inkább arról, hogy hogyan hat ez most a klímás piacra!

Egy gondolatot engedjetek meg ezzel kapcsolatban: Vigyázzatok nagyon magatokra és másokra is!

Visszatérve a fő témához:

Mint azt láthatod mi a Gree klímák hívei vagyunk így csak az itt kialakult, vagyis az én spekulációim szerint várható helyzetről tudok nyilatkozni!

A Gree kis hazánk legkeresettebb és szerintem legjobb terméktámogatással rendelkező klíma és hőszivattyú márkája már évek óta. Ezekre az évekre való tekintettel jelenleg a legnagyobb raktárkészlettel rendelkezik, ami az eszmefuttatásom pillanatában még jól áll és képes ellátni minket (nagykereket) berendezésekkel.

A baj ott van a rendszerben, hogy ezeket a berendezéseket konténerekben hajón szállítják Olaszországba! Olaszország a mai állás szerint a fertőzés európai gócpontja amitől függetlenül a szállításuk működik egyelőre!

Hiába is érkeznek meg a berendezések a kikötőkbe, Olaszországból a sejtésem szerint nem fog eljutni hozzánk, ki tudja meddig!?

Ha ez a helyzet tartósan így marad (és ez már tényleg az én spekulációm) a beszállító nem jut géphez így nem tudja kiszolgálni a nagykereket (köztünk minket), mi (a nagykerek) nem fogjuk tudni kiszolgálni a kiskereket, mert nyilván nekünk is vannak munkavállalóink, akiknek családja van, így a raktárkészletünket arra használjuk majd fel, hogy Őket és magunkat tartsuk fent! Ha kiskerek nem jutnak klímához drasztikusan le fog csökkenni a piacon telepítéssel foglalkozó cégek listája így a nagy hajtásban a nagykerek még jobban el lesznek havazva ezért a várólista (az én saját spekulációm szerint) a nagykereknél 2, sőt nálunk nagyobb cégek esetében könnyen 3-4 hónaposra fog hízni!

Eszmefuttatásom idején március-t jelez a naptár így ez egy egyszerű példán mutatva, ha ma rendelnél, az azt jelentené, hogy júliusban jutnál berendezéshez! Ugyanez májusi rendelésnél szeptembert jelent!

Megoldást jelenthet a helyzetre, ha a nagykerek közvetlenül a végfelhasználóknak értékesít, de ezzel sok ember árbevételét csökkentené ezért ez a helyzet nehezen elképzelhető!

Most még én is azt javaslom, hogy legyetek előrelátók, mert ez most nagyon eldurvulhat!

Üdv: MJ